Hold – Efterår

Vi starter op med træning i uge 32 og tilbyder i efteråret 4 lydighedshold og 2 agilityhold

 

Kunne du tænke dig en plads på et af holdene?? Så hører vi gerne fra dig 🙂                       Kontakt os allerede nu på bestyrelse@dch-oersted.dk


Hvalpehold 1 – Lørdage kl. 09.30-11.00 (Modul 1)
Hvalpehold 2 – Lørdage kl. 11.00-12.30

Træner: Thomas og Søs

Hovedfokus: At få et godt samarbejde mellem hund og ejer, der kan vare ved, de næste mange, mange år.

Vi går meget op i, at lære hund og ejer at arbejde sammen og få en super kontakt, da man ikke rigtigt kan komme videre, uden kontakt mellem hund og fører. Vi træner ud fra positiv indlæring og følger de grundlæggende principper i klikkertræning. Det betyder dog ikke at man behøver ikke at træne med en klikker, men at vi følger tankegangen bag træningsmetoden. Desuden går vi meget op i belønning og leg. Det skal nemlig være sjovt at træne og det skal være på hundens præmisser. Vi tilrettelægger træningen efter, hvad den enkelte hundefører skal bruge det til. Nogen vil videre til konkurrence og andre vil noget andet. Vi finder ud af, hvor I står. 

Andre emner: Socialisering af hvalpen, miljøtræning, håndtering, snuseopgaver, sjov og leg.

Vi hjælper med at forklare hvordan man får socialiseret sin hvalp bedst, og hvad man skal være opmærksom på de første leveår. Socialisering er utroligt vigtigt, da det vil præge hvalpen resten af livet og hvis man får lagt grundstenen rigtigt fra start har man et godt udgangspunkt til et dejligt hundeliv. Miljøtræning og håndtering er også meget vigtigt, da det gør at man får en sikrere og mere modig hund, som er klar til den underlig verden den er blevet smidt ind i.

Vi har altid fokus på, at det skal være sjovt at træne og at alle kan følge med, så ingen bliver ladt i stikken.

Vi slutter af med at hvalpene får lov til at lege frit, for dem som har lyst til det og under skarpt opsyn fra trænerne. Vi går ind for at hvalpene får lov til at tumle, men det skal ske på en ordentlig og god måde for ALLE hvalpe. Store og små.

Har Du/I fået hvalp så kontakt os. Vi er klar til at tage en snak.

Læs også om hvalpeholdet HER


Familiehold – Lørdage kl. 11.00-12.30

Træner: Kirsten

Videregående lydighed – et samarbejde og oplevelser med hunden. Social træning for både hund og ejer – der lægges vægt på glade og omgængelige hunde.

Målet med træningen er glæden ved at have en samarbejdsvillig, aktiv og velstimuleret hund.

Det opnår vi ved at lave en masse øvelser:

 • Kontakt, masser af forskellige metoder til at få den positive kontakt
 • Almindelig lydighed (indkald, sit og dæk)
 • Elementer fra Rallytræning
 • Tricks og sjove øvelser
 • Næsearbejde/nosework (søgning af ”tabte ting”, forsvundne personer og sporarbejde)
 • Socialtræning, hvor vi lærer at forstå hunden og dens signaler (hundesprog)
 • Miljøtræning, vi skal kunne færdes i forskellige miljøer

Alt dette opnås igennem leg og positiv træning, hvor du lærer om belønning og motivation af din hund. Her er fokus på hund og førers samarbejde.

Træningen sker på pladsen ved klubhuset i Ørsted, men du og din hund skal selvfølgelig også kunne arbejde sammen andre steder end på træningspladsen, så derfor vil træningen også kunne foregå eksempelvis i skoven, parken eller i byen.

 


C-klikker – Onsdage kl. 18.30-20.00

Træner: Aase

Vi tager udgangspunkt i klikker universet, hvor der arbejdes med 19 grundfærdigheder:

 1. Kontakt / fokus
 2. Target
 3. Sid
 4. Bagpartskontrol
 5. Pladsposition / udgangsstilling
 6. Indkald – at komme hurtigt og glad, når der kaldes
 7. Gå og se op
 8. Dæk
 9. Stå
 10. Bliv
 11. Belønninger / kvalitetssikring (Doggie-zen)
 12. Holde fast
 13. Slip
 14. Kravle / krybe
 15. Give hals
 16. Spring
 17. Duftdiskriminering (Nose Work)
 18. Spor
 19. Rundering (figurantarbejde)

Alt dette opnås med teori og praktisk træning, hvor du lærer om belønning og motivation af din hund. Her er fokus på at fører og hund arbejder med glæde og sikkerhed i øvelserne. Vi praktiserer positiv og frivillig adfærd, straf for uhensigtsmæssig adfærd er ikke en mulighed.

Når hunden har lært grundfærdighederne, sætter vi naturligvis også signal (kommando) på. Det endelige mål er, at du og din hund bliver konkurrenceklare.

Alle hundeførere med lyst til at træne en glad og opmærksom hund er velkomne på holdet. Du skal være indstillet på også at træne hjemme.

Du er mere end velkommen til at tage din klikker i brug, men kan også sagtens være med uden en sådan.


C-konkurrence – Lørdage kl. 09.30-11.00

Træner: Aase

Her tager vi udgangspunkt i c-programmet indenfor DcH. Nærmere beskrivelse følger.

 

 


Agility

Begynder – Lørdage kl. 7.30-09.15

Øvede – Lørdage kl. 09.15-11.00

Træner: Kirsten

Agility er forhindringsbaneløb med hund. Her er der fart over feltet, når hundene kryber gennem tunneller, balancerer på planker, springer over forhindringer af forskellig højde og længde, løber igennem en slalom, balancerer på en vippe mv. Det er ikke uden grund, at Agility kaldes en slags ridebanespringning for hunde.

Da hundeføreren i Agility uden snor skal føre sin hund gennem en bane med mange forhindringer så hurtigt som muligt, kræver det at hunden har god kontrol over sin krop, og at hundeføreren har kontrol over sin hund og med sine kommandoer og ikke mindst sit kropssprog, fortæller hunden, hvad den skal gøre. En god portion lydighed hører derfor også med, hvis hund og fører vil nå noget i denne sportsgren.

Det en god aktivering af hunden og hunden får en masse selvtillid og bliver mere lydig – og så er det rigtig sjovt for både hund og fører.

Hovedfokus:

Hygge og det gode samarbejde mellem hund og ejer, mens vi indøver de forskellige forhindringer. Men vi træner også med henblik på at tage ud til stævner og konkurrencer.

Hvem kan deltage?  

Alle der kan kalde sin hund til sig.
Hunde, der er overvægtige, kan desværre ikke deltage